Rekruttering for fremtiden

Dette er en side som vil ta deg gjennom de mange fasettene ved rekruttering. Enten du er en profesjonell innen bransjen, eller simpelthen en helt vanlig person, så vil mest sannsynlig denne siden interessere deg. For de med bransjekunnskap, så vil siden bidra med nyheter og trender som du bør følge med på. For den andre enden av skalaen, altså folk flest, så vil du finne ut av hvordan du kan benytte deg av bemanningsbyråer og rekruttering på en effektiv måte. Det vil rett og slett være litt av hvert for alle og enhver her på denne siden.

Utfordringer på rekke og rad

I et arbeidsmarked med ganske så lav ledighet, så er det enkelt å tro at alt er som det skal være og at de som ikke jobber nå simpelthen bare er personer som faktisk ikke ønsker å jobbe. Denne mentaliteten har vist seg om og om igjen, og mange gjentar denne påstanden som om det skulle være sant. For enkelte er det simpelthen bare ikke så enkelt å få jobb. Det kan være utfordringer knyttet til manglende erfaringer, handicap enten fysisk eller mentalt, eller simpelthen en mange på alternativer til drømmejobben. Det er mange grunner til at en ikke finner den perfekte jobben, eller en jobb i det hele tatt. En bør derfor være veldig varsom dersom en skal gå ut mot de som er i denne situasjonen.

Bedriftene sliter også

På den andre siden av spektrumet sitter dog også bedriftene. Dette er de som ansetter folk, og her er det ofte enkelt å anta at de har mer enn nok av alternativer. Allikevel, i et marked som ikke har så stort rom med arbeidsledige, så er det vanskelig å finne den ekspertisen som en trenger. Videre, så krever digitaliseringen helt nye ferdigheter som mange arbeidsledige i dag enda ikke har opparbeidet seg. Derfor er ikke tilstanden noe enklere å takle fra denne siden av bordet.

Derfor trenger vi rekruttering

Det er grunnet disse to situasjonene at rekrutteringsbyråer er helt nødvendige. Der bedrifter har en rekke prosesser de er nødt til å ta seg av internt, så trenger ikke rekruttering være dette. Denne kan enkelt overlates til andre firmaer, og mest sannsynlig vil en få et mye bedre resultat. Det er fordi disse firmaene ene og alene er dedikert til rekruttering, så de vet akkurat hva som kreves for å få tak i de beste kandidatene. Her finnes det forøvrig en rekke teknikker. Først og fremst vil nok byrået gå inn for en personlighetstest for å finne styrker og svakheter i en person i henhold til jobbstillingen som utlyses. Enkelte byråer benytter seg også av tester som er rettet mot ferdigheter innen språk og matematikk. Dette er rett og slett så viktige elementer i jobbmarkedet at en ikke kan komme seg unna disse.

Tester og personlighet

Fra et rekrutteringsbyrå sin side, så brukes disse testene effektivt for å få de aller beste kandidatene inn. Det er helt nødvendig dersom de skal lykkes, fordi deres omdømme avhenger av dette. Et annet steg i tillegg til testene og personlighetsevalueringen som har blitt mer populært over årene er inntredenen av kunstig intelligens. Kunstig intelligens er helt perfekt for å forutse hvordan en person vil prestere innad i et firma. Dette baseres enkelt og greit på tidligere ansatte. Byrået samler data om de som presterer i organisasjonen i dagens marked. Det kan være relatert til alder, utdanning, personlige egenskaper, også videre. Dermed vil disse dataene og hva det er som gjør at noen lykkes i organisasjonen matches opp mot de som søker. Dessuten er det et annet tips relatert til kunstig intelligens og tekniske metoder som søkerne absolutt må kjenne til.

Fiks din CV

Der en ikke får gjort så mye med personlighetstester og sine matematiske og språklige ferdigheter, så er det mye en kan gjøre med sin CV. I et marked hvor flere hundre kan søke samme stilling, så sier det seg selv at ingen leser absolutt alle CV-er. Det er derfor byråer benytter seg av kunstig intelligens til å lese gjennom din CV. Det byrået gjør er å enkelt og greit lese gjennom dokumentet og fange opp ord som er relevante.

Dette er trikset du må kunne

Skulle du for eksempel søke om en stilling innenfor digital markedsføring, så kunne ord som “sosiale medier”, “søkemotor”, “IT kunnskaper”, “koding”, osv. vært meget relevante. Derfor fanger den kunstige intelligensen opp disse ordene og anbefaler deg å lese CV-er som inneholder disse. Det kan dog være vanskelig å vite akkurat hvilke ord som trigger enkelte jobbstillinger. Et godt tips er derfor å inkludere alle ordene du kan tenke på. Men hvordan kan du gjøre dette uten å overdrøsse ditt dokument? Du leverer mest sannsynlig i et Word-dokument, og da er det spesielt ett triks som alltid fungerer. Dobbeltklikk helt på bunnen av arket, og legg til bunntekst. Velg den minste fonten mulig, og gjør denne til hvitt. Da kan du legge til alle nøkkelordene innen kategorien. Når rekrutteringsbyrået kjører sin algoritme, så vil det umiddelbart fange opp alle disse ordene. Før du vet ordet av det, så har du et intervju.

Mange tips

Dette er bare et par av de mange tipsene og rådene du vil kunne finne på siden her. Følg med nøye for de seneste nyhetene. For eksempel vet nærmest ingen om hvordan kunstig intelligens faktisk fungerer i dagens marked. I et marked hvor arbeidsledigheten er lav og bedrifter sliter med å finne ansatte, mens arbeidsledige fortsatt ikke finner de rette jobbene, så er det viktig å ha alt på plass.

Vi er nødt til å bevege oss mot en framtid der alle som vil jobbe faktisk kan komme seg ut i jobb. Rekrutteringsbyråene er perfekt for dette, fordi de binder de arbeidsledige mot bedriftene som søker ansatte på en utmerket måte. Det er virkelig en praksis å støtte opp om. Det er ingen grunn til å sløse krefter internt på rekrutteringen, og faktisk kan det til og med være en risiko. Dersom alle virkelig tok full nytte av rekrutteringsbransjen, så hadde nok arbeidsmarkedet vært enda bedre enn det som er tilfellet i dag!